BIOBRÄNSLE FRÅN SKOG - BIONORRPELLETS 6 & 8 mm

Pellets har ett högre energiinnehåll än till exempel ved och skall därför eldas i speciella pannor, brännare och kaminer. Du kan värma din fastighet med pelletsbrännare eller pelletskamin.

Pelletsbrännare monteras på en befintlig panna – oljepanna, vedpanna eller kombipanna.

Pelletskamin kan beroende på effekt, byggnadens yta och planlösning, ersätta 50–80% av din uppvärmning. Idag finns även kaminer som inte kräver skorstensinstallation – bara du monterar den mot en yttervägg.

Byter du från elvärme till pellets minskar koldioxidutsläppen med cirka 50 gånger.

Byter du från olja till pellets minskar utsläppen med cirka 170 gånger.

4070-0014_wood_pellets_copy

Sofistikerad kraft i en liten pellet

PELLETS - PRIS OCH BESTÄLL

Bionorrpellets förpackas i engångssäckar – 16kg.
16 kg i småsäck – cirka 80 kWh/säck
Varje pall innehåller 52 säckar – totalt 832 kg.

 

PRIS – 2100Kr/pall inkl. MOMS

Kundtjänst besvarar dina frågor om allt från pelletsproduktion till fastprisavtal. Välkommen att ringa 0709114279 eller 0761612291; svedala.containertjanst@gmail.com!

SCA

Bionorrpellets tillverkas med över 20 års erfarenhet. Råvarutflödet är noggrant kontrollerat – sågspånet levereras från SCAs egna skogar och sågar. Här finner du mer information om ett av de snabbast växande varumärkena inom villapellets.

I samband med avverkning tas träd som inte motsvarar massa- och sågverksindustrins behov tillvara och blir, liksom avverkningsrester, till biobränsle för egen industri samt värmeverk och kraftvärmeverk i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Mälardalen.

Råd & Rön har testat nio olika sorters pellets och utsett Bionorrpellets 8 mm, tillverkad i Härnösand, till testets vinnare! Bionorrpellets 6 mm, tillverkas enligt samma recept, men var inte utvald till Råd & Röns test. Den har dock tidigare testats av Energimyndigheten och placerade sig då ”Bäst i klassen”.

_DSC0081

ENERGI PÅ NATURENS VIS – PELLETS FRÅN SKOGEN AV EL FRÅN VINDEN

SCA BioNorr köper el från SCAs vindpark Björkhöjden, både till pelletsproduktionen i Härnösand och Stugun.

Vi producerar miljövänlig pellets av spån, till största delen från SCAs egen skog, med vind-el genererad på SCAs egen mark.